Futás a posztapokaliptikus világban

2018. október 06. 23:41 - Mokrativ

Bokonon

A Daunted tengeralattjárón ülünk és horgasztjuk a fejünket, s azon töprengek, hogy mit mondunk majd a gyerekeknek...
Ma reggel csak díszkíséretnek jelentkeztem, az Exmoor milíciának végre sikerült hozzáférnie a Daunted tengeralattjáró titkosított csatornájához, s az apokalipszis óta először, hazatérnek. Ez nem csak a régóta várt családtagok, férjek és feleségek ünnepe, hanem egy kiterjedt együttműködési megállapodásáé is egyben, mire ide eljutottunk... Persze nem csak emiatt pezsgett a vérem, mindenkinek ígértek legalább egy pohár pezsgőt! Egy posztapokaliptikus buli, végre! Azért kaptunk egy kis biztosítási feladatott, s ki is szúrtunk egy idegesen tikkelő és röhörésző alakot.
Eszelősök mindig akadnak, általában alapítanak valami zombiimádó kultuszt, holdfényben táncolnak félpucéran, s aztán előbb-utóbb megharaptatják magukat, rosszabb esetben valaki szerencsétlen kívül állót... De erre senki sem számított.
A fickót végül le kellett teperni, s átmotozáskor pezsgős kupakokat, s egy csomó gyanús elhasznált fecskendőt találtunk. Nagyon rossz érzésünk támadt. Az ünnepi beszéd már a végső akkordjainál járt, gyorsan kellett cselekedni. Sprinteltünk a rendezvény színpadhoz, közben torkunk szakadtából üvöltöttünk, s löktük ki az emberek kezéből az italokat. Elkéstünk. A generális kezéből még ki tudtuk verni a pezsgős poharat, de hiába ragadtuk magunkhoz a mikrofont üvöltve, keserű könnyek között néztük tehetetlenül, ahogy az ünneplő tömeg koccint, majd elkezdődik azaz átkozott köhögés.. Egyre csak futunk és futunk, de az idő könyörtelenül harapja ki a magáét. A gyerekek! - szólt a generális, őket még megmenthetjük!
Egy fél óra múlva már a Daunted fedélzetén voltunk, mindenkit átnéztek, sértetlenül megúszták a gyerekek, s a másik huszonkét túlélő. Huszonkettő. S egyre kínoz a kérdés, ugyan mi a jó istent mondunk majd a gyerekeknek, ha egyszer megkérdezik mivégre minden?
Legalább egy Macskabölcső lehetne nálam.

„Mit remélhet a Földön az emberiség számára a gondolkodó ember az elmúlt évmilliók tapasztalatai alapján?”
A Tizenegyedik Könyvet hamar el lehet olvasni. Egy szóból és egy pontból áll.
Így hangzik:
„Semmit.”

Vigyázzatok magatokra!

09.jpg

 

Címkék: 100nap
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://megharapnak.blog.hu/api/trackback/id/tr7914286141

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Futás a posztapokaliptikus világban
süti beállítások módosítása